Bytt til vinterdekk

Bytt til vinterdekk er en viktig del av å forberede bilen din for vinteren. Vinterdekk er spesielt designet for å gi bedre grep og stabilitet på glatte veier. Sørg for å sjekke mønsterdybden på dekkene dine og bytt dem ut hvis de er slitte. Det er også viktig å kontrollere lufttrykket i dekkene regelmessig, da det kan påvirke bilens kjøreegenskaper og bremseavstand. Husk å bytte til vinterdekk i god tid før snøen kommer, da det kan være vanskelig å få tak i dekk når det først har begynt å snø.

Sjekk batteriet

Det er viktig å sjekke batteriet før vinteren kommer. Kaldt vær kan redusere batteriets kapasitet, og det kan være vanskeligere for batteriet å starte bilen. Du kan sjekke batteriets tilstand ved å bruke et multimeter eller ved å ta bilen til en verksted. Hvis batteriet er svakt, bør du vurdere å bytte det ut før vinteren kommer. Det kan også være lurt å ha startkabler i bilen i tilfelle batteriet dør i løpet av vinteren.

Fyll på spylervæske

Det er viktig å fylle på spylervæske før vinteren kommer. Dette er fordi det kan være mye skitt og salt på veiene som kan gjøre det vanskelig å se gjennom frontruten. Sørg for å bruke en spylervæske som tåler kuldegrader og som inneholder frostvæske. Det er også lurt å ha med ekstra spylervæske på langkjøring, slik at du kan fylle på hvis det skulle bli tomt underveis.

Sjekk lysene

Det er viktig å sjekke alle lysene på bilen din før vinteren kommer. Dette inkluderer frontlys, baklys, blinklys og bremselys. Sørg for at alle lysene fungerer som de skal og at pærene ikke er ødelagte. Det kan også være lurt å ha med reservepærer i bilen i tilfelle en pære går underveis. Husk at det er mørkere om vinteren, så det er ekstra viktig å ha fungerende lys for å kunne se og bli sett av andre trafikanter.

Sjekk oljen

Det er viktig å sjekke oljen i bilen før vinteren kommer. Kaldt vær kan påvirke oljens viskositet, og hvis oljen er for tykk, kan det føre til at motoren ikke starter ordentlig. Sjekk oljenivået og fargen på oljen. Hvis oljen er mørk og skitten, bør den skiftes. Sørg også for å bruke olje som er egnet for vinterforhold. Det kan være lurt å få en profesjonell til å sjekke oljen og bytte den hvis nødvendig. På denne måten kan du være sikker på at bilen din er klar for vinteren.

Ha nødvendig utstyr i bilen

Det er viktig å ha nødvendig utstyr i bilen når du kjører om vinteren. Dette inkluderer en isskrape, en snøkost, et sett med startkabler, en lommelykt med ekstra batterier, en førstehjelpspakke og en varm sovepose eller teppe i tilfelle du blir strandet. Det kan også være lurt å ha en liten spade og sand eller grus for å hjelpe deg med å komme deg ut av snø eller is hvis du blir sittende fast. Sørg for å sjekke at alt utstyret fungerer og er i god stand før du legger ut på veien.